Nytt inlägg!!

Det har efterfrågats nytt inlägg här på bloggen så här kommer ett litet. Jag har ett längre inlägg som jag vill skriva om olika dieter och hur jag funkar men det kommer senare. Jag har även ett inlägg om olika bett till häst som jag ska skriva samt ett bildgalleri på Ronjas alla täcken och betyg på dom. Detta inlägg får vara en lite teaser om vad som kommer här på bloggen.

Min 6 veckors utmaning går rätt illa men va sjutton det kan ju inte alltid bli som man tänkt sig.

Nu blir det inte mer för den här gången vi får se när mina tänkta inlägg här på bloggen kommer. Jag har en 6-7 sidors tenta att skriva den här veckan som kommer så jag kommer inte ha mycket extra tid över till andra aktiviteter ett tag framöver.

SEE YA!!

Nu är det dags igen!!!

Senast överförda2

 

GRUNDUTMANINGEN:

12/9 – 23/10
Under dessa 6 veckor ska förutom veckoutmaningarna (veckoutmaningarna får dock räknas in i nedanstående), detta avverkas:

 

150 km ska avverkas på frivilligt sätt. Simning, cykling, promenad, löpning, rodd osv.


30 träningspass ska avklaras. Vad som är giltigt som ett träningspass avgör du själv.


1 h i plankan, på knä eller tå, rak eller sidoplanka.


500 armhävningar, på knä eller tå.


20 min jägarvila. Se exempel här.


4 intervallpass. Du väljer själv om du vill springa/gå/cykla/simma etc etc. Alla sätt

fungerar!


1 stretchpass/avslappningspass/yogapass/meditation per vecka.


1 valfri och personlig utmaning för hela perioden. Det kan handla om precis vad som helst, om träning, välmående, vikt, mat, godisförbud. Etc. 

Min utmaning för den här perioden blir att gå ner i vikt och äta nyttigare.

Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.40.52

Vecka 1 börjar lite fint med 5 stycken maxtest. Dessa återkommer även i vecka 6 såskriv ner resultatet så att du kan jämföra när du gör om maxtesterna.

 • Maxtest 1: ”Kom så långt du kan på 30 minuter” : Testet är relativt enkelt. Välj en konditionsform som passar dig och som du kan upprepa om sex veckor. Exempelvis löpning, promenad, cykling, crosstrainer, rodd, simning etc. Värm upp före om du vill och kör sedan 30 minuter så snabbt du orkar och mät hur långt du kommer. Den sträckan ska vi förhoppningsvis slå vecka 6. ( Tänk på att om du gör maxtestet på en maskin, så är ett bra tips att om möjligt köra på samma maskin nästa maxtest och med samma inställningar utav motstånd och liknande, så att resultatet går att jämföra sinsemellan rättvist.  )
 • Maxtest 2: Plankan. På knä eller på tå, eller börja på tå och fortsätt på knä, beroende på hur stark du är.  Håll ut så länge du orkar.
 • Maxtest 3: Armhävningar. Så många du orkar. På knä eller på tå, eller börja på tå och fortsätt på knä, beroende på hur stark du är.
 • Maxtest 4: Upphopp. Så många du hinner på 1 minut. Händerna ska nudda golvet mellan hoppen och klappa i luften i hoppet.
 • Maxtest 5: Jägarvila. Stå i jägarvila så länge du orkar.

Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.41.20

 • 2000 trappsteg ska betas av under veckan. Välj själv om du sprider ut det över hela veckan eller kör ett stenhårt pass och tar alla trappsteg på en och samma gång.

Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.41.40

 • Gå/Spring. Gå eller spring minst en sammanhållen kilometer i ett sträck, varje dag.

Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.42.01

 • 10 timmar: Den här veckan ska innehålla minst 10 timmars motion/rörelse/träning. Vad du räknar in  dessa 10 timmar avgör du själv. Det kan var allt ifrån löpning till att ta trapporna på jobbet eller dammsuga.

Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.42.20

 • 1000 utfall. Den här veckan ska du göra 1000 utfall. Med eller utan vikt, på marken eller med en fot på en bräda/stol/bosuboll.


Skärmavbild 2010-09-10 kl. 17.42.39

 • Utför de 5 maxtesten från vecka 1 igen.
 • Testa en ny träningsform. Något spännande, något du länge funderat på att testa, en träningsform du testat för länge sen men vill ge en ny chans? Du bestämmer!

BELÖNING:
Innan vi sätter igång med Utmaningen så ska vi bestämma oss för en belöning vi ska få när vi klarat av den. Det ska vara något som känns lite lyxigt och som en verklig belöning. Något att kanske längta lite efter.


Min belöning blir att köpa nya kläder!!


Det viktigaste är att vi utmanar oss själva och kämpar på utefter vår egen förmåga!

The only failure you should be worried about, is the failure of NOT going for it!”

Skola skola skola!!!

Just nu finns det inte tid för så mycket mer än bara skola. Jag går ju näst sista terminen på lärarprogrammet så det är verkligen all in just nu. Allt annat får vänta nu när jag snart är klar i skolan. Jag har fått ännu mer hjälp med Wotis och det är hans förra ägare/medryttare som har börjat ta hand om honom igen. Det är lite konstigt att inte behöva åka ut till han varje dag längre men jag är väl en hönsmamma till honom så jag får tvinga mig själv att lita på andra. Jag behöver mina hästfria dagar för att hinna med skolan. Ni kanske tänker hur kan jag låta nu 4 personer ta hand om Wotis men jag tänker så här att Wotis välmående går först och han gillar att bli ompysslad och han gillar alla som tar hand om honom så varför inte ha fler personer. 2 medryttare har Wotis samma dag eller ja de rider varannan vecka och sen är det jag och hans förra ägare som har hand om honom också. Den här veckan så har jag honom bara 3 dagar helt galet haha vi får väl se om jag åket dit iaf för att se till honom.

Nu ska jag sova för imorgon ska jag till skolan och ha matte föreläsning i huvudräkning i addition och substraktion. Jag vet inte hur jag ska kunna stå ut med det totalt värdelöst jag kan redan det mesta men jag ska ge det en chans.

SEE YA!!!

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0