Underbar häst!!!

Idag var jag ute och tog en sväng på Wotis. Han har stått ett par dagar ca en vecka nu eller ja stått vet jag inte om jag tycker att han gjort han har varit i hagen varje dag och rört på sig. Men jag har inte ridit nått på honom på ett tag nu. Anledningen är att jag inte mått så bra jag har varit orkeslös och förkyld med en hemsk hosta. Så att prioritera Wotis i det läget har jag inte orkat med han har fått vård och omsorg men ingen motion i övrigt förutom lite race i hagen och sommarhagen. Men mer om den himmelskt roliga ridturen skriver jag om imorgon för nu är jag galet trött.

Citat från en intervju!!

Jag läste nyss ett utdrag ur en intervju med Mikaela Lundgren som driver bloggen (http://brokk.blogg.se/). Det är Mind Wide Open (http://mindwideopen.blogg.se/ ) som intervjuat. Jag läste urdraget på http://dancinghorses.blogg.se. Jag tycker att svaret är mycket tänkvärt och mycket kloka ord. 
 
"8. Så som jag ser det sitter inte du och sliter dina hästar i munnen för att få ner dom i form, hur kommer det sig?
Vad är "i form"? Varför ska man behöva slita dom i munnen?
Jag vill att mina hästar ska bära sig själva, att ridningen ska vara något roligt, harmoniskt och enkelt. Jag ska inte behöva sitta och ge dom stöd i munnen, jag ska inte behöva driva dom framåt hela tiden, jag ska inte behöva "rama in dom" för då anser jag att någonting har gått fel.
Vi har hittat en ridstil som passar oss ypperligt, där vi når förståelse, kommunikation, bärighet, harmoni och glädje på ett trivsamt och hälsosamt sätt. Det vill säga på lång tygel, utan hjälpmedel. Ridstilen har också hjälpt till att rehabilitera många hästar genom åren, där var och en av hästarna nu blir överösta med beröm för sin mjuka, lediga och välbyggda muskulatur av både equiterapeuter, IR-terapeuter och veterinärer."
 
Jag utgår från samma tankestätt som Mikaela svarar i intervjun. En häst ska inte behöva drivas på ständigt och ha stöd i munnen den ska kunna bära sig själv och vilja röra sig framåt annars är nått fel.
 

Shoppingrunda nästa!!

Nu ska jag iväg med min mamma och syster på lite shopping. Det kommer inte bli några hästgrejer men hinner jag så ska jag till Granngården och shoppa spånpellets. Alltid ska det vara nått man behöver från Granngården även om jag aldrig skulle köpa nått av deras färdiga kraftfoder och följa foderanvisningarna. Färdig pellets innehåller alldeles för mycket skräp. Betfor är rena sockerbomben och det kan jag heller inte ge till Wotis. Det borde inte nån annan heller om man inte anstränger sig för att tvätta bort melassen när den svällt klart. Nä just nu så blandar jag ut tillskotten i 3dl kli och vatten men jag letar fortfarande efter nått annat att ge istället då kli inte är bra heller.
 
Tips om vad man kan ge istället mottages tacksamt!!!

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0