Valborg!!!

Idag är det eller var det valborgsmässoafton och jag stängde på jobbet så stallet vart så fort jag slutade. Regnet öste ner och jag tänkte fan heller att jag rider en sväng idag men sen kom solen tillbaka. Så snabbt som attan så slängde jag på honom grejerna och stack ut i skogen. Han var jättepigg och framåt och såg lite spöken överallt. Efter skogen så kom vi ut på grusvägen och där lät jag han galoppera på. Jag tränade på att verkligen sitta ner i sadeln och jag var fasiken inte det lättaste på honom. Sen är han alltid lite segare att galoppera när han har bootsen på fram. Men idag så tyckte jag inte att han alls var så seg utan han galopperade på utan problem även om han bröt av när jag försökte samla honom lite. Kanske inte så konstigt då han inte går samlat så ofta plus att jag hade centerhacket på honom idag. 
 
Efter stallet så åkte jag spontant till firandet i min lilla stad iförd ridkläder. Jag hann ju inte hem för att byta för då hade jag helt missat uppträdandet av Valter Kurtsson haha han är ju bara för skön. Efter det följde jag med mina föräldrar hem på en kvällsfika innan jag och Ronja åkte hemåt för att landa i soffan.

Ronjas nya foder!!

Eftersom att Wotis inte får spannmål så varför ska stackars Ronja få äta eländet. Även jag håller mig undan spannmål genom att äta LCHF. Igår var jag till Djurmagasinet och skaffade hem RIKTIG mat till Ronja. Så numera äter hon Vom och hundemat. 
I påsen är det 5 st hamburgare och Ronja ska äta en halv morgon och kväll 
Man kan ju lugnt säga att Ronja gillade maten. Bredvid Ronja så står hennes torrfoder som bara innehåller Lamm och Ris men trist nog så kvarstår hennes rinniga ögon och klåda trorts att fodret är till känsliga hundar så därför får hon numera RIKTIG mat.

Lite före och efter bilder!!

I och med att det hänt väldigt mycket med Wotis hovar sen han blev av med skorna så tänkte jag nu visa lite bilder.
Detta var utgångspunkten det var här han blev av med skorna inga vackra hovar då dom var stora och utflutna.
 
Vid ca mellantid så såg dom ut så här:
"Anknäbbarna" beror på att hovväggen inte utsätts för tryck utan den kan växa ut tajt mot kötthoven.
 
Numera ser de lite annorlunda ut:
Som man kan se på bilden ovan så ligger traktstöden ner fortfarande pga trakterna är för höga och har förflyttat tyngdpunkten framåt vilket medfört att hans trakter är understuckna. Detta kommer att bli bättre när man succesivt sänker trakterna i Wotis takt. Wotis är rätt så nöjd med sina hovar utom att det fastnar lite småsten i lamellranden just nu i framhovarna. Han ska verkas på torsdag av hovis så försvinner problemet. Varje dag så behandlas hovarna antinge med kalk eller med äcv beroende på om hovarna är blöta eller inte. Sen får han dricka Pau D'arco och har fri tillgång till dolomitkalk. Allt för att hela Wotis ska må bra :D

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0