Detaljer!!

Lite närmare bild på Wotis träns eller alltså hackamore/sidepull delen. Tygeln är ett par westerntyglar med martingalstopp som jag lät sy upp till hans andra westerntyglar i ljus brunt. Tyglarna har en vän gjort till mig jag gillar fästet väldigt mycket. Enkelt simpelt och stilrent. Själva hackamore/sidepull delen är gjord av 2 curbstrap 2 ringar och 2 grimfästen. Under har jag ett neoprenskydd och över ett nosludd från Mias RS dom är tjockare och rejäla. Det är detaljerna som är det viktiga. Curbstrap finns att köpa på ställen som säljer westernsaker.

Paket på Alyose!!

I paket var det en sändning från Alyose allt är inte till Wotis utan det är till Carolina och min pappa också. 
 
Detta är till Wotis som han får just nu jag valde brännässlor framför alger till Wotis plus att jag ska skörda egna brännässleblad i vår som Wotis ska få så därför får han testa lite nu. Det fick med beröm godkänt krubban var renslickad.
 

Brännässlan ger vid beröring, brännande utslag på huden. Det orsakas av en histaminliknade vätska som finns i nässlans brännhår. Bästa boten mot brännblåsor är att dela stammen på växten och stryka saften på brännområdet.

Blommor och blad innehåller främst rikligt med klorofyll samt Vit A,B och C. Kalcium, magnesium och mangan vilken gör nässlan kraftigt basisk och neutraliserar överflödig urinsyra och mjölksyra.Kiselsyra som stärker bindväven och ökar antalet vita blodkroppar.

Myrsyra som har en infektionshämmande effekt.
Järn som motverkar blodbrist.
Blodsockersänkande och kan därför prövas mot fång och sommareksem.
Roten innehåller ämnen som är urindrivande och motverkar prostataförstoring.

Brännässlan är ett "universalläkemedel" och används:
- Som reningskur
- Mot blodbrist
- Mot prostataförstorning
- Förebygger stenbildning i njurarna
- Mot infektioner främst i urinvägarna
- Mot stelhet i muskulatur och leder
- Mot fång och sommareksem.
- Vätskedrivande och ökar utsöndringen av klor. 

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0