Vaccination!!

Idag har det skett idag har Wotis fått sin allra första vaccination. Jag har inte vaccinerat honom tidigare av olika anledningar vilket jag kan ta i ett annat inlägg om ni vill veta. Han fick i samband med vaccinationen en b-vitamin spruta direkt i blodet för att han ska lättare återhämta sig av vaccinationen. Han får även äta nyponpulver för att få i sig c-vitamin allt för att boosta hans immunförsvar. 
Wotis står och äter helt ovetandes om vad han ska utsättas för.
 
Eftersom att jag aldrig behövt ta ut veterinär till Wotis så visste jag inte alls hur han skulle reagera av att stickas eller bara träffa veterinären. Men min oro var helt onödig för han reagerade inte av varken b-vitaminsprutan som han fick rakt in i blodet eller vaccinationssprutan. Duktig liten Wotis ryckte inte ens till han stod helt still båda gångerna. Nu är det bara att hoppas att han inte får några biverkningar av vaccinationen. Nu blir det 2 lugna dagar framöver och tempning varje dag. Snart kommer vi att kunna åka iväg med Wotis till olika ställen och träna på att åka transporten. Det är faktiskt enda anledningen till att jag vaccinerar Wotis den dagen han blir pensionär så kommer jag inte vaccinera honom mer. 

Balsamförsjälen!!

Idag blev det en liten tur på Wotis i skogen med J och Carolina. Wotis var hur fin som helst. På rakan hem så var han galet pigg när vi travade lite så jag krossade ett antal paddor i mina försök att rida lätt på rätt sätt. Efter ett tag fick jag till det och Wotis samlade sig och kortade sina steg och arbetade med ryggen. Tänk va lite det faktiskt behövs för att rida på rätt sätt.


Vi får se vad vi hittar på imorgon :-D

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0