Övergrepp mot hästen FILM!!

Det har varit mycket prat om detta i Danmark och detta är ett inslag från tv. Jag håller med i allt som sägs det är verkligen ett övergrepp mot hästen att rida på detta sätt. 
 
 
Det talas om att hästen inte får luft och att hjälptyglar är ett sätt att tvinga hästen att gå i en onormal form bakom hand samt att hästen ska gå i lodplan vilket verkar totalts ha glömts bort nånstans inom hästsporten. 
 
Jag rider min häst i en fri form där han får hitta sin form och balans själv men jag har tidigare varit en sån där dra-i-tygeln-tryck-med-sporren-och-få-hästen-att-krulla-ihop-halsen-och-trampa-på-stället-så-ser-den-fin-ut-typ förut. Men för vems skull ser han fin ut?? Nej fy fan säger jag STOPPA DETTA DJURPLÅGERI NU!!!!

Öppnad hovböld!!

Igår efter ridturen så hittade jag en hovböld som öppnat sig mellan gammal sula och ny. Jag har inte märkt nått att han skulle haft en hovböld på väg ut så det var bara att rensa lite och ha på lite väteperoxid för att rensa ut lite bakterier. 
 
Det är alltså gropen vid nedre traktstödet som är resterna efter hovbölden. Det är inga flikar kvar eller att det kommit blod så för att hålla det rent så kommer jag ha på väteperoxid ett par dagar samt tvätta rent ordentligt. Det är det som är det bästa med detta är att han inte haft ont eller heller att man behöver gröpa i hoven för att "öppna" en hovböld hästen kan fixa det själv med minimal smärta när blodcirkulationen fungerar som den ska.

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0