Duktig häst!!

Idag är min lilla häst guld värd han var så himla go att rida även om han var pigg och ville springa. Idag tränade jag på att styra han med rösten och sits. Han har aldrig lärt sig det ordentligt eftersom att det inte var jag som red in han och han var ridbar när han kom till mig. Dock har jag skolat honom men inte inom allt så han saknar många delar i den sortens inridning som jag anser att alla hästar bör ha som grund. Så nu börjar jag om från början med allt typ. Han ska lyssna på min röst och sits samt att han ska vara lätt i handen. Det senare har han väldigt svårt med men det märks att han mår bra av det. Det som han börjat med nu är att han måste hosta upp sig första travvändan jag tror det har att göra med att han får fria luftvägar så han kan trycka ut luften ur lungorna bättre.

Han går inte i denna höga hemska form längre
Utan han ska numera gå lång och låg.

Han har samma bett men jag har tagit bort nosrem och även satt nosgrimman på lösaste och jag skulle kunna ta bort den helt om jag ville. Wotis gillar detta pessoabett som är tredelat och gummiklätt så han får ha det tillsvidare. Han går inte och gapar, dregglar överdrivet mycket eller kliar mungiporna efter ridturen så han verkar väldigt nöjd.

Until next time
XOXO

Vackert väder!!

Snart dags att åka till stallet och rida hästen en sväng han har vilat i 2 dagar nu så jag hoppas att hans ljumskar är okej igen för i måndags höll jag på att få en spark igen. Stackars lilla häst inte lätt att behöva jobba med bakdelen efter att han fuskat i 7 år. Tyvärr tror jag att det är lervälling i sommarhagen just nu så det kommer inte kunna bli ridning på volt på väldigt länge igen.

Jag ska försöka rida Wotis med sidepull snart igen. Men jag ska ta och och rida han med bettet samtidigt. Vi har börjat att arbeta lite med frihetsdressyr eller NH som jag kallar det fortfarande. Han går jättebra att leda i ifrån hagen utan att man hänger i grimman och försöker få stopp på ångloket. Det är kanske därför han inte går att rida så bra med hackamore eller sidepull för han har liksom ingen respekt när han går i grimma. Han är jätteduktig och han lyssnar mer och mer på rösten och mitt kroppspråk utan att man behöver slita och dra i grimskaftet.

Until next time
XOXO

Äkta LCHF mat bacon och ärtpure. Godast är...

mms_img167085878 (MMS)

Äkta LCHF mat bacon och ärtpure. Godast är ärtpuren superenkel att göra. Koka ärtor med salt eller buljongtärning mixa sedan ihop det med lite smör och grädde. Viktigt kolla att buljongtärningen inte innehåller socker eller andra konstiga tillsatser såsom glutamat. Ärtorna kan enkelt bytas ut mot blomkål eller broccoli. Går även att bara äta dom vanligt eller ostgratinera efter tycke och smak.

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0