Laga täcke!!

För ca en månad sen så repade Wotis upp ena sidan på sig på nått. Tror att det måste varit en pinne. När det hände så hade Wotis på sig sitt regntäcke vilket också gick sönder. Så  nu sitter jag här en månad senare och jag har fortfarande inte lagat eländet. Jag skulle vilja köpa ett nytt täcke men pengarna räcker liksom inte till det än. Så jag får snällt laga det en gång till. 
Det är ett helt otroligt täcke som Wotis haft länge nu. Trist att det inte längre vill vara med för det är svårt att få tag på ett nytt i samma modell och sort. Mark Todd verkar inte göra täcken längre :( 

Det konstiga vita på hoven!!

Det vita på hoven är en pasta som fungerar precis som ÄCV men som sittar kvar längre än ÄCV. 
Jag minns inte namnet på pastan men det var inget som jag behövde köpa för ÄCV räckte men detta var bara lite för att det skulle sitta kvar lite längre. Pastan ska egentligen inte sitta på hoven utan den sitter under hoven men det råkade bli lite på hoven eftersom att det satt på handsken. Wotis har tydligen haft 2 små hovbölder i 2 olika hovar som jag inte märkt av konstigt nog men han har urgröpningar som även jag sett tidigare i sulan. 
 
Här ser ni även rundningen på hovväggen så att han inte belastar hovväggen utan sulan istället. När hans lameller i hoven drar ihops sig(är uttöjda pga för stora skor. Därför får barfota hästar små hovar. Hans hovar växer fortfarande för fort pga att han är van att de inte slits normalt. Hästar ska inte gå på hovväggarna utan med hela sulan likna det med att vi inte kan gå på tånaglarna eller fingernaglarna.

Nyfixade hovar!!

Idag var Team Barfotahovar ute och fixade till Wotis hovar eftersom att jag tyckte att dom behövde fixas till igen. Han ändrar ju sina hovar hela tiden så nu efter en månad så var det dags igen. Så här fina blev dom:
Bakhovarna behövde bara rundas till lite framtill de har anpassat sig väldigt bra den svarta bak fick sin stråle fixad också eftersom att det var en lös flik där. 
Framhovarna var också fina det var bara ena fram som behövde kortas i tån eftersom att Wotis inte fixat till den själv som han gjort med den andra fram. Nu kan lamellerna dra ihop sig på den hoven också så  han hårdnar till i den också.
 
Strålarna såg väldigt fina ut så det är bara att fortsätta med ÄCV och motion på underlag som han gillar så kommer hans hovar bli superbra. Slingan och skogen är Wotis favoritställen så vi kommer att fortsätta att motionera där samt på ridbanan ett tag till. Jag ser framsteg varje dag och han är alltid glad. Häromdagen så kom han travandes till mig i hagen så man kan ju bara gissa att han är fri från värsta strålrötan. Fick beröm för hur fina hans hovar blivit på en månad. Känns himla kul att man ser hur bra ens häst mår av detta. 

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0