PRO1 ur världen och EXA1 är klar och inlämnad!!

Fy sjutton va skönt det är att ha både grejerna i Estetiska lärprocesser redovisade och inlämnad. Igår redovisade vi vårat grupparbete PRO1 det gick toppenbra. Lärarna var väldigt kritiska men våran grupp klarade oss utan att känna oss nedtryckta i skorna. Jag tyckte synd om vissa grupper lärarna va inte snälla och det va de inte förberedda på. Jag och mina klasskamrater från LLU har haft dom tidigare så vi visste vad lärarna va ute efter och de som inte läst LLU var inte förberedda på det. Jag har även skrivit och utfört 2 tentor i estetik och estetiska lärprocesser så jag vet vad det är. Böckerna som vi har i den här kursen är totalt värdelösa jämfört med de vi hade i förra kursen. EXA1 skrev jag och kompisen klart idag vi passade även på att lämna in den idag. Så nu är det bara 3 tentor kvar att göra innan sommarlovet. En tenta ska bara redovisas men jag ska hinna med att läsa och göra frågor om min samtalspartners arbete också samt så ska jag kunna koppla mitt arbete det till litteraturen. Så nästa vecka blir tung men jag ska försöka att få klart TEN3 som är en argumenterande hemtenta klar innan helgen så jag kan fokusera på TEN1 en salstenta som jag ska göra på tisdag. Jag är glad att jag inte har några fler föreläsningar iaf. Tyvärr kan jag inte jobba nått nu när jag har så himla mycket i skolan. På eftermiddagen ska jag försöka få till en träff med min samtalspartner så vi kan förbereda oss inför redovisningen på torsdag eftermiddag. På fredag 10 juni så ska TEN3 vara helt klar så om jag får klart den redan den här veckan så är jag fri efter torsdagens redovisning.

För övrigt så mår jag rätt dåligt av all stress just nu. Brist på pengar gör det inte bättre heller. Wotis är på bete så han har det bra iaf och jag får mer tid över till att skriva tentorna. Jag behöver miljöombyte just nu men jag kan inte åka långt hemifrån men jag vet inte vart jag vill åka heller. Jag är bara less på att sitta i min lägehet och häcka jag vill bort från allt.

Ne nu ska jag sluta gnälla och ni ska få se bilder istället

Min älskade Ronja


Min fina Wotis som efter 3 månader slit äntligen ser ut som sig själv igen


Mammas fina rhododendron buske som blommar så vackert.

Nu är det dags att sova imorgon är en ny dag med nya möjligheter

SEE YA!!

Det är mycket nu!!!

Mycket i skolan just nu jag känner mig väldigt stressad över min situation. Innan sommaren ska jag skriva en hemtenta på 5 sidor tillsammans med en kompis samt skriva en argumentarande text innehållande ca 200ord. Sen ska jag även skriva en salstenta(omtenta) med en massa nyckelbegrepp som jag ska koppla till varandra samt skriva ett fall som förklarar hur begreppen hör ihop. Som om inte det vore nog så ska jag redovisa ett projekt arbete tillsammans med en grupp vi har idag skrivit klart sammanfattningen på. Sen ska jag hinna med att läsa en text som jag ska opponera på som jag sedan ska sitta och prata om en halvtimme och få frågor på min text som den andra personen läser.

FAAN va jag längtar till den 10 juni när allt är över.

Jag erkänner jag hade fel!!!

Jag är villig att erkänna att jag har fel. Jag har läst en blogg Yasumi där personen som äger bloggen påstod att en Montessori förskola var Reggio Emilia inspirerad vilket låter helt galet. När jag var där och hade VFU i 5 veckor så såg jag inga tecken på att det var något arbete efter Reggio Emilia. Jag är lärarstudent och när jag hade VFU så läste jag min 4de termin av 7. Jag vågar påstå att jag kan ett och annat om de olika pedagogikerna. Jag har nu i efterhand läst förskolans hemsida igen och jag hittade ingenstans där de påstår att de jobbar Reggio Emilia inspirerat utan endast att de är en Montessori förskola. Jag såg bara arbete efter Montessori och det är precis det som de också säger på deras hemsida.

Nu kommer jag till den punkten som jag erkänner att jag hade fel. Jag har genom mina vikarie kollegor inom kommunala förskolor fått reda på att de tydligen ska jobba efter Montessori-pedagogiken och Reggio Emilia inspirerat.

Klart det finns nått som heter genus inom pedagogik det var inte det som jag skrev heller. Eller var det som jag menade. Jag hade bara inte hört någon pedagog som kallade sig genus-pedagog. Det var jag tvungen att kolla upp också och visst finns det de. Jag håller med dig om att genus kan drivas lite väl hårt och bli lite extremt speciellt när man tar bort alla genus laddade leksaker och sen kallar barnen för hen istället för hon och han.

Det jag gillar med genus pedagogik är när den används lagom mycket för att stärka varje barns individualitet och att barnen inte ska känna att de måste leka med dockor för att de är flickor och bilar för att de är pojkar. Barnen ska känna trygghet i sig själva och utvecklas på det sättet som de själva väljer.

Jag erkänner jag hade fel och jag förstår att du reagerade på min kommentar!!

/Camilla

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0