Skrittur i ljuset!!

Idag hann vi ut tillsammans på en skrittur medans det var ljust. Det är en bedrift med våra tajta scheman att få till det så vi är i stallet samtidigt. Hästarna var överlyckliga att få komma ut tillsammans att de Wotis dansade fram för att hinna ikapp Carolina och Carolina skrittade på som en tok så J fick bromsa henne hela tiden så jag och Wotis kunde komma ikapp.
Idag var det bara skritt och som ni nu vet så är det svårt att skritta följa hästens rörelse in med svanskotan spänn magmusklerna och få naveln mot ryggraden, långa ben och för all del håll tyglarna stilla.
Så här såg Wotis ut idag repgrimma med grimskaft knytet mitt under, dressyrsadel och till sist broddade Cavallo boots fram. 

Dagens tips!!Dessa lådor från IKEA är toppen till häst foder. Eftersom att jag inte ger Wotis så mycket så är dessa perfekta att ha foder i. En påse med pellets får plats i den lilla lådan. Dessa lådor finns att köpa på förvaringsavdelningen tror att de räknas som återvinningslådor. De går att stapla på varandra också. Toppen för onda ryggar att slippa böja sig ner för att få upp foder.
Detta på bilden är Krafft fiber pellets och det får Wotis 3dl av han behöver och kan inte äta mer.

Att skritta är svårt!!

Att tro att det är lätt att rida häst är att förneka verkligheten. Ta bara det här med att skritta. Att bara att sitta som en hösäck på hästryggen gör varken dig eller din häst nån nytta snarare tvärtom. Om du sitter som en hösäck så kommer hästen göra detsamma. Om du istället följer hästens rörelser slappnar av i benen riktar tårna rakt fram vinkar om bäckenet så du sitter på de 4 punkterna samt spänner magmusklerna så kommer hästen göra desamma. Om du sen får en massa träningsvärk genom att bara skritta omkring på din häst så vet du att hästen får desamma. Jag har säkert glömt nått i hur man ska sitta på hästen men viktigt är att hålla händerna stilla och INTE svanka.
 

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0