Årskrönika 2009

Näst sista dagen på 2009 ska man vara glad att året snart är slut eller ska man njuta av alla underbara saker som hänt under året och glädjas åt att 2010 kanske blir ännu bättre.

Året började rätt illa jag hade inget jobb(jag hade jobbat som vikarie på förskolor i Torshälla året innan) det vart dåligt med jobb överallt. Livet va bnog så illa de kunde bli. Det vart så att jag tvingades lägga ut en annons och leta reda på en fodervärd till min häst Wotis detta mot min vilja men har man inga pengar så kan man inte ha häst. De kom några och tittade innan Linda ringde. Linda kom och hon förälskade sig i Wotis direkt och hon ville ha honom snarast. Linda du va min räddare i nöden just då.

I samma veva som allt med Wotis började så fick jag reda på att jag kommit in på högskolan på lärarprogrammet. Jag hade även min allra bästa och trogna vän Monica på besök. Stackarn fick se mig under min mörkaste tid. Usch ja skäms men även hon var en räddare nöden. Hon kom och städade upp i mitt liv och jag vet inte hur jag ska kunna tacka henne för de. Monica du är den bästa vän som finns. Det finns inget i hela världen som jag kan göra som mätas med de som du gjort för mig.

Högskolan började och till en början så var de lite ovisst om jag kunda gå kvar eftersom att jag inte hade fått besked om jag fick CSN eller inte. Som tur va så fick jag dispens jag hade ju egentligen inte tillräckligt med poäng sen tidigare men eftersom att jag bytt inriktning så fick jag CSN. Tack CSN för att ni tror på mig.

Jag träffade även flera nya vänner under mitt år på högskolan som jag håller varmt och hjärtat. Jonna och Sofia träffade jag under min första termin och de försöker jag hålla kontakten med så gott det går för vi går inte samma kurser längre. Under min andra termin så träffade jag väldigt många nya vänner men det är 2 som jag håller lite mer och hjärtat. Det är Therese min bff som jag som jag vart bekant med i somras(men det känns ibland som vi känt varandra i flera år). Vi gick i samma klass under vårterminen men inte i samma grupp. Vi har superkul och hennes barn är underbart härliga. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade Therese. DEt känns som att vi är syskon ibland hehe konstigt att man kan bli så bra vänner på så kort tid.

Sen träffade jag även Suss vi hamnade alla tre i samma grupp. Suss väntade bebis och i slutet av terminen så kom äntligen "Liten" som också fick följa med till skolan. Suss jag har sagt det förut och jag säger det igen. Du är den mest envisa person jag träffat men också den coolaste som finns. Jag beundrar dig du får mig att se lösningar på det mesta. Jag vill verkligen inte tappa kontakten med dig du är en vän som jag håller hårt i. Goda trogna vänner växer inte på träd.

Under sommaren så fick jag lite oväntat sommarjobb vilket jag räknat med att jag inte skulle få. Jag jobbade på mitt gamla jobb på Färgbolaget. Det fick mig att inse att jag inte ville arbete inom de yrket. Jag vill arbeta med barn de är alltid/oftast glada att se en och man känner sig välkommen till jobbet. Man uppskattas och man lägger grunden till en bra uppväxt för barnen som de bär med sig resten av deras liv. Det är något som jag vill vara med och skapa.

Under våren började jag rida "Pinnen" det är Gugges gammelhäst. 19 år och han uppför sig som en unghäst. Riktigt kul vi trivs jättebra ihop. Under hösten börjde vi rida för tränare Cissi och det har gått superbra. Han är ju inte Wotis men han är Pinnen. Haha jag har känt den hästen sen han var 7 år gammal och tävlade i trav. Idag är han omriden till westernridning och det är otroligt kul att få kommaa ut och träna både honom och mig i pleasure(dressyr inom westernridning). Jag är ju en dressyr tjej i grunden men man får ju anpassa sig efter vad hästen passar till och jag gillar även westernfolkets sätt att ta hand om sina hästar med NH-metoden. Min första häst tränade jag bara i NH och han vart snabbt min följeslagare och bästa vän.

Jag har även vart i Enköping där Linda med familj och Wotis bor. Där har jag lärt känna Linda och hennes vänner mer och vi har varit ute och festat en del. Superkul jag hoppas att det blir fler gånger ni är världens bästa partyfolk och utelivet är superbra. Jag är lite less på utelivet i Eskilstuna. Wotis har det jättebra hemma hos Linda jag kunde inte ha hittat nån bättre fodervärd än Linda. Jag hoppas att du vill ha kvar honom ett par år till innan du tröttnar på honom;)

Jag har tränat Ronja flitigt i agility vi har fått ett riktigt bra år med träning och under hösten så började jag även träna Maya i agility även hon är en naturbegåvning. Jag blev i slutet av denna termin tillfrågad om jag ville gå som aspirant åt agility tränare(man måste gå som aspirant innan man kan bli tränare) och självklart tackade man ja. Det ska bli jättekul att vara aspirant. Detta tolkar jag som att jag måste vara en hyfsat bra hundmänniska eller nått. Man blir iaf glad att man sticker ut i mängden. Superkul

Sen kom julen och jag som trodde att det skulle bli en bra jul i år men oj va fel ja tog. Den vart som alla andra jular. Mest irriterande som jag nämt i tidigare inlägg. Tur att det bara är 3 dagar om året. Jag känner att jag inte kan njuta av julen och jag känner att jag är i mitten av vad man tycker om julen. Jag anser att julen är barnens högtid. Men eftersom att jag inte har några barn och jag är för vuxen för att kallas barn så är mina känslor för julen mixade. Jag tror att de kommer ändras när jag själv får barn men än så länge så kan de vara.

Nu väntar ett nytt år med nya möjligheter under 2010 så ska jag läsa mitt andra år på lärarprogrammet jag ska även vara asprirant på hundklubben. Ronja, Maya och jag ska gå agiliy kurs Maya på grundkursen och Ronja klass 1 igen(vi måste tävla upp oss innan vi kan gå klass 2). Jag funderar på om man ska gå agilitykurs på bruks också hmmm det tål att tänkas på men de vore kul. Vad ska ja mer göra jo jag ska gå ner i vikt och bli mer hälsosam jag är trött på mitt yttre. Så under detta år ska jag krympa så jag kan shoppa "mini kläder" på Gina Tricote och Cubus. De har idags läget inte kläder som passar min kroppshydda. Sen så ska jag fortsätta att rida ute i stallet på Gugges härliga western häst "Pinnen" han och jag har även börjat träna för Cissi och under hösten så har det gått jättebra jag fortsätter gärna med det om det går.

Detta va min årskrönika jag har säkert glömt många saker men detta är mina höjdpunker under året!

29 december

Nu har det gått ett par dagar och det har ju hänt lite saker så nu tänkte jag skriva lite om det.

I lördags så fick jag äntligen min "tomte present" och det vart precis det jag önskade mig en balkong grill så gött så i sommar så ska jag nog grilla så mycket jag kan. Det finns inget godare än grillad mat men det är ju rätt svårt att grilla när man bor i lägenhet. Så julklappen var efterlängtad. Det är en elgrill så ingen risk med en massa eld vanliga grillar är läskiga. Helst skulle ja vilja ha en gasolgrill men det kan man ju inte heller ha när man bor i lägenhet så elgrill är superbäst.
I söndags så var jag och skickade lite postpaket och handlade lite på mataffären klart att man glömde det hälften av det man skulle köpa. Vi hamnade hemma hos mina föräldrar så då passade jag på att ta med mig min nya grill hem jag hade lite väl mycke saker att ta med hem dagen innan. Ja tog lite bilder på Ronja under promenaden.


Cool bild Ronja står med framtassarna uppepå snön och baktassarna har sjunkit ner i snön

Min älskling ute i snön högst upp i snövallen.


Igår va jag mamma och syrran i Stockholm hela dan. Det var jättemycke folk och alla skulle trängas men jag lyckades hitta parfymen som jag velat köpa hur länge som helst men inte haft råd med. Men nu har den äntligen hamnat i min ägo det blev en DKNY red delicious. Sen hittade jag ett snyggt linne som jag ska ha på nyår. Även Ronja fick en ny leksak.


Ronjas nya favorit hon väljer helst att leka med den nu den nöffar istället för piper.

Idag så va ja nära att frysa fast i backen när jag gick ut med Ronja. Inte mysigt alls ja som ska gå hem till mina föräldrar och hälsa på hmmm undra om man ska hoppa över de. På nyår ska jag med mina kompisar på fest men ja vette sjutton om ja vill gå ut på puben hela natten. Ja kanske tar taxi hem istället ja är inte mycke för pubar fast ja är singel och borde väl jaga efter singelgrabbar men jag tror inte på att man hittar nån ute i fyllan.

Nu sitter jag och väntar på att G ska komma över hon ska hämta sina täcken som jag äntligen har lagat. Stackars G har väntat superlänge på dom man skäms ju över hur seg man är på att slutföra saker. Men jag har haft en massa saker för mig så jag har haft varken tid eller ork till att ta tag i dom. Det va tur att hon hade fler täcken nu när de vart kallt ute. Problemet är bara att hon har en häst som låter en annan häst slita sönder hans täcken. Riktigt jobbigt med en massa lagande jag vet hur jobbigt det är för min häst gjorde samma sak när han gick i samma hage som ett halvblod. De lekte och hade skoj men sen när det blev dags för täcke på hösten så ja ni kan ju gissa vad som hände. Täckena blev strimlor en efter en till slut så va vi tvunga att dela på dom så att täckena höll. Det blev lite dyrt i längden att laga täcken.

Update: G kommer inte idag hon hann inte så hon kommer på torsdag istället och då ska jag hänga med till stallet och rida på förmiddagen. Sen så tror ja att jag håller mig hemma idag ja fryser ju bort om ja ska gå ut i kylan. Nä usch ja vill ha värme nu inte en massa snö is och kyla. Inte ens Ronja diggar snön för efter ett tag på promenaden så måste ja ta bort is som fastnat mellan hennes tassar annars så vill hon inte gå.Det är mycket mysigare att vara inne och busa med nöffnöff tycker Ronja.

Jag tycker att det är mysigt att vara inne vart man än är just nu men helst med en stor tjock stickad tröja eller en mysig filt.

SEE YA!!

Jag lever och julen är över

Ja jag lever och det är knappt de. Men nu känns det bättre julen är ju över. Jag har haft fullt upp med att må skit och ha ångest hela helgen tyvärr så fick min stackars släkt stå ut med en del raseriutbrott men jisses de är ju inte världens bästa lyssnare heller. Sen så säger de att jag pratar i mun på dom men herregud om de hade lyssnat när de inte pratade så hade jag väl inte fortsatt att försöka säga det jag ville säga samtidigt som de pratade. Klart man blir irriterad och höjer rösten men nej då skriker jag och de hyschar mig. Whata hell om inte det får vem som helst att blir fölrbannad och få raseriutbrott så är det nått fel på folket. När ska de då höra vad jag vill säga egentligen. Ibland känner jag mig som huvudkaraktären i Anger Management. Lugna ner dig lugna ner dig...jag är lugn... Jag blir fan galen på att känna mig så överkörd vad fan har jag gjort för hemskt. Min lösning var att gå hem och vara ifred jag orkar inte låtsas som det regnar.

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0