Gott nytt år!!

önskar Wotis och jag
 
Hoppas ni får en trevlig nyårsafton med goa vänner och inga fyrverkerier!!

Tillbakablick!!

I början av året så såg inläggen ut på detta sätt. Vårat år började riktigt illa hästen var galen och jag fattade inte bättre än att skylla på hästen för att han inte uppförde sig som jag ville. Dumt av mig att inte lyssna på vad han försökte tala om för mig. Nu vet jag bättre och detta problem är ett minne blott. Aldrig mer ett pessoabett i min hästs mun numera är det bettlöst som gäller. Inga mer hysteriska utbrott eller okontrollerade svettningar numera mår han toppen och detta år kan inte sluta bättre än vad det gör. Vi är på topp och njuter av livet!! Snacka om okunnig och blind man var. Han var i rejäl obalans och mådde skit överallt stackars häst.
 
Jävla häst!!
 
Idag är min häst gratis usch va arg jag är på honom. Jag tänkte skritta en sväng i skogen så jag tog tredelade bettet. Dumt mycket dumt han fick toktryck och låtsades bli rädd för en travhäst och en traktor som var på andra sidan fältet ca 500m bort så han drog genom skogen hem. Jag höll in ha såpass att han trippade fram men innan han kom upp i skogen så kämpade jag med att få han att gå vidare vilket resulterade i att han kastade sig 3-4 ggr runt så jag höll på att ramla av. Han är inte rädd för varken andra hästar ett traktorer och han har gjort så här en gång förut men då hade jag skarpare bett så han gav upp efter att ha kastat sig endast en gång och då var det skidåkare som dök upp bakom ett par buskar. Han var inte kontaktbar och hans hjärta slog så hårt att jag kände det genom sadeln. Jag fick han inte att stanna och när han väl stannade till så drog han ner huvudet och drog tyglarna ur handen  och vände jag honom så kastade han sig igen. Till slut stannade han till för han såg en människa så då hoppade jag av honom annars hade han skenat hem på vägen. Efter att jag hoppat av så gick jag mot traktorn och då var den inte alls farlig men han var fortfarande blockerad av stress. Riktigt obehagligt så nu kommer jag fortsätta använda mitt tredelade pessoabett för då lyssnar han iaf på mig.

Nån annan som har upplevt samma sak?? Tips om hur man ska tackla detta problem mottages gärna. Jag tror att detta kan bero på att han känner sig friare på mildare bett då trycket i nacken inte finns på vanligt tredelat bett och att hans stela muskler i ljumskarna är läkta.

Sida vid sida!!

Wotis nya pannband hänger och blänker i sadelkammaren emellan hänger det fina westerntränset som är ett enöras träns. Jag har ännu inte ridit med det än eftersom att bettet är alldeles för stort och Wotis avskyr det. Det får helt enkelt vänta tills jag skaffat ett nytt kortare bett.

Camillasss

Bloggen om mig och min ridtravare Wotis!!

RSS 2.0